Лекари и сестре Дома здравља у Мрђеновцу као део акције „Селу у походе“

Лекари и сестре Дома здравља у Мрђеновцу као део акције „Селу у походе“

Акцијом превентивних прегледа у Мрђеновцу Дом здравља Шабац, са осталим шабачким здравственим установама, обележио је Светски дан здравља. Мештани овог села били су веома заинтересовани, па су прилику да добију савет и провере своје здравље искористили многи. Мотив више је била и чињеница да наши стручњаци прегледе обављају без обзира да ли корисници имају оверене здравствене књижице или не. Наши лекари опште праксе, педијатар, гинеколог, стоматолог и сестре из Службе патронаже имали су пуне руке посла, па сматрамо да је акција изузетно успела.

MRDJENOVAC KOLAZ

– Наш примарни циљ је безбедна здравствена заштита која је, осим у граду, доступна и житељима свих наших села. Зато продужењем радног времена појединих амбуланти у селима здравствену заштиту чинимо још доступнијом, а услугу свеобухватном. Дом здравља Шабац континуирано унапређује услове рада и лечења, брине о стручном усавршавању и занавља опрему, а све то уз велико ангажовање свих запослених и подршку Града – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља.

MRDJENOVAC KOLAZ DECA

Град препознаје значај оваквих активности истакао је током посете овом селу и нашој акцији Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

– Шабачке здравствене установе показале су велику професионалност, а лекари и сестре истинску посвећеност. Велики број прегледа обављен је данас, а поново смо се уверили и колико ови прегледи значе нашим суграђанима на сеоском подручју. Велики број њих нема оверене здравствене књижице, живи тешко, па је ово, нажалост, једини начин да провери своје здравље. Град зато улаже много напора да у складу са својим надлежностима обезбеди квалитетну здравствену заштиту и пружи подршку Дому здравља који у више од 30 амбуланти свакодневно обави више од 3000 различитих прегледа и услуга – нагласио је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

MRDJENOVAC N I MI I M

Наши лекари били су данас и у кућним посетама житељима Мрђеновца, па ова акција показује велики значај и пуну оправданост.

BenQ Corporation

Како је ове године Светски дан здравља посвећен исправности хране са темом „Колико је ваша храна безбедна? Безбедност хране од њиве до трпезе?“ током акције организовали смо и стручно предавање намењено свим заинтересованим. О штетности употребе пестицида по здравље људи говорио је др Андрија Антонић, специјалиста токсиколог нашег Дома здравља.

BenQ Corporation

Ово је била и прилика да Мрђеновчане упознамо са почетком скрининга колоректалног карцинома, о чему је говорио прим. др Мирослав Миљешић, начелник Службе опште медицине у нашој установи. Овој теми биће, између осталог, посвећено и сутрашње издање емисије „Живети 100“, ауторке Иване Јелић, на програму РТВ Шабац. Гост емисије, осим прим.др Миљешића, биће и Данијела Марковић, главна сестра Службе патронаже. Емисија је на програму од 20 часова.

BenQ Corporation

 

BenQ Corporation