Лекари и техничари хитне помоћи међу основцима

Лекари и техничари хитне помоћи међу основцима

Шта ради Служба хитне медицинске помоћи, како је позвати и зашто је важно да будемо одговорни учесници у саобраћају само су нека од питања на која су одговор ученицима Основне школе „Стојан Новаковић“ данас дали лекари и техничари наше службе. Акцију која има за циљ да децу упозна са радом Службе хитне помоћи и да их подсети на правила о безбедности у саобраћају организује ова служба нашег Дома здравља, уз подршку Савета за координацију послова безбедности на подручју града Шапца. Презентацији су, осим ђака ове школе, њихових родитеља и наставника, присуствовали и заменик градоначелника Шапца, председник Савета за координацију послова безбедности у саобраћају Немања Пајић и Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац. Деца су била врло заинтересована, кажу наши лекари и техничари, а то нам је и био циљ.

PREDAVANJE

– На овај начин смо деци ближи, нема страха од лекара ни сирене хитне помоћи, а у исто време деца схватају да у саобраћају морају бити веома озбиљни и да нема грешака. Наставићемо своје дружење са децом и у другим шабачким школама, уверени да ће им ово користити и да ћемо се после дружења боље познавати – рекла је др Ивана Косанић, лекар СХМП.

DOKTORKA SA DECOM

Лекари и техничари су, осим презентације о служби и о безбедности у саобраћају, показали нешто од својих вештина код пружања прве помоћи, а највеће интересовање деце изазвало је санитетско возило.

DECA U VOZILU

– Ми смо се данас упознали са нашим малим суграђанима, разговарали смо са њима и представили им нашу службу хитне помоћи. Деци смо објаснили колико је важан посао који радимо и објаснили им да нам и они својим понашањем могу помоћи. Саобраћајне незгоде и повреде које као пешаци или сувозачи добијају најмлађи учесници у саобраћају су честе и ми желимо да на овај начин помогнемо да се то промени – рекао је Живослав Николић, главни техничар СХМП.

DEMONSTRACIJA

Ова акција Службе хитне помоћи веома је корисна и допринеће повећању безбедности деце у саобраћају оценио је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

– Рекао бих, по реакцији деце, да им је било занимљиво. Упознали су хитну помоћ изблиза. Осим тога, лекари и техничари су их на веома леп и едукативан начин подсетили како да се понашају у саобраћају како би били безбедни, али им и објаснили шта треба урадити уколико се нешто догоди. Ово је, пре свега, веома корисно подсећање на улогу свих учесника у саобраћају у очувању безбедности и зато наш градски савет подржава ове акције Дома здравља, сматрајући их веома важним“, рекао је Немања Пајић, председник Савета и заменик градоначелника Шапца.

PUBLIKA DECA

Акција која за циљ има представљање Службе хитне медицинске помоћи најмлађим Шапчанима и њихову едукацију о безбедном учешћу у саобраћају биће настављена и у осталим шабачким школама.