Лекари у свим сеоским амбулантама од 15. августа

Лекари у свим сеоским амбулантама од 15. августа

Из шабачке Градске управе стигла је званична потврда да је градоначелник Шапца Милош Милошевић одобрио запослење на одређено време четири лекара у нашем Дому здравља. Њихов рад финансираће Град, а ми ћемо, њиховим ангажовањем превазићи проблем недостатка лекара на сеоском подручју у летњим месецима. Овим поводом на сајту Града објављено је:

„Градоначелник Шапца Милош Милошевић одобрио је Дому здравља Шабац пријем у радни однос четири лекара на одређено време, почев од 15. августа 2012. године. Пријем је одобрен због потребе Службе за лечење одраслог становништва за ангажовањем лекара који ће замењивати лекаре на годишњем одмору, специјализацији или боловању, како би се обезбедила доступност здравствене заштите свим грађанима. Критеријум за запослење биће дужина чекања у својству незапосленог лица на евиденцији Националне службе за запошљавање, а зараде лекара финансираће се из буџета Града Шапца.

Дом здравља се већ дуже време суочава са недостатком лекара, а истовремено, Министарство здравља не дозвољава запошљавање здравствених радника изнад прописаних норматива. Тако тренутно не ради пет амбуланти – у Богосавцу, Заблаћу, Грушићу, Десићу и Мачванском Причиновићу. Град је, у намери да у сегменту примарне здравствене заштите пружи адекватну услугу свим житељима, прихватио да финансира рад лекара који ће због ових потреба били ангажовани. То је пример како локална самоуправа на конкретан начин, у оквиру својих надлежности, може помоћи грађанима.“

У име наших суграђана, који ће на овај начин имати могућност да остваре своје право на адекватну здравствену заштиту захваљујемо на подршци коју имамо за обављање одговорног посла, уверени да ће се добра сарадња са локалном самоуправом наставити и у наредном периоду.

 

Вест можете погледати на:

http://www.sabac.org/index_srb.php?page=11vis&ind=2281