Љубинкине захвалнице – награде за најбоље сестре

Љубинкине захвалнице – награде за најбоље сестре

Ове недеље навршиће се годину дана од трагичног убиства медицинске сестре Љубинке Поповић на радном месту. Са циљем неговања сећања на своју колегиницу, али и афирмисања пожртвованог рада, професионалне посвећености и одговорности Дом здравља „Др Драга Љочић“ установио је награду „Љубинкина захвалница“ за најбоље медицинске сестре. Награде за првих осам најбољих сестара данас је уручио др Бранко Вујковић, директор нашег Дома здравља.

– Награда која носи име медицинске сестре која је убијена на свом радном месту није само симболично сећање на Љубинку. Ово је вредносна вертикала коју жели да успостави Дом здравља који од недавно носи име прве жене лекара др Драге Љочић. Наша жеља је да сачувамо сећање на Љубинку, наградимо рад, али и више од тога. Наша жеља је да успоставимо систем у ком су професионална етика и лична посвећеност МЕРА ВРЕДНОСТИ. Наравно да је ово и начин да скренемо пажњу јавности на трагедију коју не смемо заборавити и једно од основних права човека, које имају и лекари, сестре и техничари – право на слободан рад и потребу да се безбедност медицинских радника решава системски, а не да о томе причамо о томе само када се нешто трагично догоди – рекао је др Вујковић.

Награде за досадашњи рад и ангажовање добиле су Радојка Дикосавић, Служба стоматологије, Милија Селенић, СЗЗОС, Радмила Зељић, амбуланта Прњавор, Сузана Димитријевски, СХМП, Љиљана Ђукић, Служба кућног лечења, Александра Митровић, Служба патронаже, Ана Радовановић, ЗЗЖ и Славица Матић Панић, из Службе за здравствену заштиту деце.