„Ми имамо слух за здрав дух“ … а малишани жељу да вежбају

„Ми имамо слух за здрав дух“ … а малишани жељу да вежбају

На велико задовољство свих аутора и реализатора, почело је и дружење уз вежбе малишана у оквиру пројекта „Ми имамо слух за драв дух“. Пројекат је намењен најмлађим у Предшколској установи „Наше дете“. Пошто су обављени прегледи деце и утврђено стање њихове ухрањености и евентуално постојање неких поремећаја телесног држања, физијатар је осмислио програм вежби.  Прве групе малишана, у нешто мањем обиму, због распуста, вежбају у вртићу „Снежана“, четвртком од 9 до 11 сати.

Слика данашњег дружења радује и охрабрује, јер, надамо се, на овај начин стварамо, подстичемо и развијамо здраве навике код најмлађих, што је најважнији циљ овог пројекта. У реализацији пројекта са нама учествују и волонтери Канцеларије „Caritas“-a, а координаторке су др Мирјана Станковић, педијатар и др Мирјана Мозетић, физијатар.

Пројекат се финансира средствима ДИЛС програма, из кредита Светске банке, а подршку смо добили захваљујући доброј реализацији и резултатима претходних пројеката. Вредност пројекта је 770.000 динара, а партнери су нам Градска управа Шапца и Канцеларија „Caritas“-a.