„Ми имамо слух за здраво тело и здрав дух“ у вртићима „Снежана“ и „Младост“

„Ми имамо слух за здраво тело и здрав дух“ у вртићима „Снежана“ и „Младост“

Малишани вртића „Снежана“ и „Младост“ Предшколске установе „Наше дете“ укључени су у пројекат „Ми имамо слух за здраво тело и здрав дух“, који наш Дом здравља реализује у сарадњи са Градом, Канцеларијом „Каритас“-а и овом установом.

– Сва деца су укључена у пројекат, вежбе су лаке, прилагођене њиховом узрасту, а доприносе здравом физичком расту и развоју. Очекујемо да ће ове вежбе повећати њихову спретност и координацију, а осим вежби, малишане упознајемо и са правилима здраве исхране и њеним значајем. Сматрамо да је едукација у овом узрасту веома важна и да ће допринети да касније, у школском узрасту, имамо мање проблема, а да се деца здраво и правилно психофизички развијају – истиче др Мирјана Станковић, педијатар, координатор пројекта.

У реализацији пројекта драгоцена нам је помоћ волонтера „Каритас“-a, а наш партнер је и Градска управа Шапца. Пројекат „Ми имамо слух за здраво тело и здрав дух“ траје до краја године. Вредност пројекта је 770 хиљада динара, а средства су обезбеђена из кредита Светске банке.