Министарка здравља проф. др Даница Грујичић у посети нашем Дому здравља

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић у посети нашем Дому здравља

Проф. др Даница Грујичић, Mинистарка здравља данас је посетила Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац. Приликом посете обишла је Службу дечије здравствене заштите, Службу за здравствену заштиту жена и Службу за здравствену заштиту одраслог становништва, а такође је обавила састанак са др Јасмином Станковић, директорком наше установе и њеним сарадницима.

На састанку се говорило о кадровској структури, као и о опреми коју је потребно набавити. Министарка здравља проф. др Даница Грујичић је похвалила наш Дом здравља као добро организован и веома добро опремљен.

Констатовано је да су потребна улагања у Медицину рада, пре свега у кадровском смислу. Дом здравља би требао да добије дигитални рентген, стоматолошке столице и ултразвук. Што се тиче сензорне собе (у оквиру Службе дечије здравствене заштите), која је опремљена по најновијим стандардима, Министарка здравља проф. др Даница Грујичић није крила своје импресије.

 

 

Такође је похвалила и Саветовалиште за одвикавање од пушења и истакла да је рад тог саветовалишта веома важан пошто на снагу ускоро ступа нови закон о забрани пушења.

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић је изразила велико разумевање за све потребе Дома здравља и изразила наду да ћемо и у будућности бити у могућности да нашим суграђанима пружимо најбољу могућу бригу и негу.