Национална конференција о раном развоју и родитељству

Национална конференција о раном развоју и родитељству

Национална конференција, шеста по реду, одржана је 13. децембра, под покровитељством Уницефа, финансирана од стране Европске уније и  уз подршку LEGO  фондације. Слоган овогодишње конференције је „Навијамо за родитеље“. Конференцију организује УНИЦЕФ  у сарадњи са Владом Републике Србије у оквиру два програма „Ублажавање утицаја КОВИД-19 на живот деце и породица на Западном Балкану и у Турској“ и „Подстицајно родитељство кроз игру“

Окупљени професионалци из области раног развоја деце, педијатри, патронажне и педијатриске сестре, социјални радници, дефектолози, логопеди, васпитачи, психолози,  истраживачи, родитељи и старатељи на овај начин унапређују постојеће стање услуга најмлађима у Србији.

Из Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, конференцији је  присуствовала  директорка установе др Јасмина Станковић, из развојног саветовалишта Јована Јовановић -логопед,  Зорица Пантелић –  психолог  а из службе поливалентне патронаже ВМС Данијела Марковић. Како је организована могућност праћења конференције путем мреже из наше установе су се прикључили др Слађана Каурин Милетић –  помоћник директора за квалитет и ВМС Катарина Весић и Миланка Апелић .

Удруженим снагама остварујемо напредак у побољшању квалитета услуга за најмлађу децу и њихове породице и  јачамо примарну здравствену заштиту.