Национални конгрес здр. Радника Србије

Национални конгрес здр. Радника Србије

Национални Конгрес здравствених радника Србије са међународним учешћем, под називом „Већи од изазова КОВИД 19“ одржан је на Златибору од 25.05.-29.05.2022. Покровитељ овог значајног скупа је Министарство здравља Републике Србије и Савез удружења здравствених радника Србије. Из Дома здравља „др Драга Љочић“ учешће је узело 15 медицинских сестара и техничара који су презентовали радове: Зорана Јанковић, Весна Селенић, Сања Мушкиња, Тамара Лацковић, Марија Стевановић, Мира Велебит, Сунчица Олић, Весна Гргуровић, Милан Алексић, Анка Зељић, Славица Ерић, Милија Селенић, Зорица Видаковић, Славица Ристивојевић и Лазар Новаковић.

Медицинска сестра Марија Стевановић из службе за кућно лечење и негу је презентовала рад „Дијабетичне улцерације“, чији је аутор Виша медицинска сестра Радојка Ненадић. Рад је награђен као најбољи наградним ваучером за викенд у хотелу Палисад који се може искористити до 25.12.2022. године.

Скупу је присуствовала директорка Дома здравља Шабац , која је 25.05. као члан почасног одбора, поздравила скуп а 28.05. презентовала рад на тему „Вакцинација- спас за све нас – организација масовне имунизације против SARS-CoV-2 вируса у Дому здравља „др Драга Љочић“ Шабац“.

На свечаном отварању Националног Конгреса здравствених радника, поздравну реч гостима је упутила председница удружења Мр сци мед Радмила Нешић а потом су се обратили професор др Ференц Вицко, државни секретар у Министарству здравља, заменик директора Института за инфективне и тропске болести и Доц. др Верица Јовановић директорка Института за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“.

Тешки тренуци током пандемије су наше здравствене раднике много тога новог научили, ојачали и спремили за нове изазове  а о свему томе било је речи на овом значајном Конгресу.