Награђени аутори најбољих радова на конкурсу „Правилна исхрана и здравље“

Награђени аутори најбољих радова на конкурсу „Правилна исхрана и здравље“

Бројне активности које смо организовали током октобра, у склопу обележавања Месеца правилне исхране, заокружили смо данашњом изложбом радова приспелих на конкурс „Правилна исхрана и здравље“. Изузетно интересовање најмлађих, предшколаца и ученика основних школа, указује на значај ове теме, али и на све развијенију свест о томе у најмлађем узрасту. Радује нас и што су се позиву на конкурс одазвали и малишани из других градова Србије. Жири, чији посао није био нимало лак, изабрао је најбоље, којима су данас уручене награде.

Посебну атракцију данашње акције чинили су најмлађи Шапчани, деца из вртића шабачке Предшколске установе „Наше дете“ и ученици ОШ „Јанко Веселиновић.

У име Дома здравља захваљујемо фирми „Графосел“, која нам је пружила помоћ у обезбеђењу поклона најуспешнијим учесницима конкурса, али и нашим партнерима на овој акцији – Заводу за јавно здравље Шабац и Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“.

У склопу данашње акције наши лекари указивали су и на значај превенције дијабета типа 2, чији узрочник је, неретко, неправилна исхрана.