Напредују радови на амбуланти на Летњиковцу. Здравствена заштита доступнија и квалитетнија.

Напредују радови на амбуланти на Летњиковцу. Здравствена заштита доступнија и квалитетнија.

Радови на изградњи амбуланте на Летњиковцу напредују планираном динамиком, оценили су током данашње посете овог градилишта прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац, прим.др Слободан Мирковић, председник Градске скупштине и Сретен Радовановић, председник МЗ Летњиковац.

Летњиковац је једна од три месне заједнице које гравитирају ка овој амбуланти, па се њеном изградњом стварају услови за бољи квалитет здравствене услуге за око 10.000 житеља Шапца.

– Уз подршку града на овај начин услугу, коју пружамо и која је достигла задовољавајући квалитет и прописане стандарде, чинимо доступнијом нашим суграђанима, што је високо на листи наших приоритета у раду – сматра прим. Др Весна Ђурић, директорка Дома здравља.

Зграда у којој ће бити смештени амбуланта и месна канцеларија много значе мештанима овог дела града.

– Инвестиција, коју финансира Град, од великог је значаја за житеље Летњиковца. На овај начин нећемо морати у град до изабраног лекара, а здравствена заштита ће нам бити ближа, јефтинија и боља – рекао је Сретен Радовановић, председник МЗ Летњиковац.

Град је препознао потребе мештана Летњиковца и околних месних заједница и зато је донета одлука о изградњи објекта.

– Шабац је последњих година уложио значајна средства у инфраструктурно и комунално опремање целог подручја наше Градске управе. То ћемо чинити и у наредном периоду, јер сматрамо изузетно важним да на целом подручју града, за све наше суграђане, обезбедимо једнаке услове у погледу опремљености, а у овом случају и доступности и квалитета здравствене заштите – оценио је прим. др Слободан Мирковић, председник Градске скупштине Шапца.

Завршетак изградње амбуланте на Летњиковцу очекује се у септембру, а потом, после опремања, и први пацијенти у новом објекту.