Наш Дом здравља пример добре праксе – скуп посвећен скринингу колоректалног карцинома

Наш Дом здравља пример добре праксе – скуп посвећен скринингу колоректалног карцинома

Др Бранко Вујковић, директор Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац присуствовао је данас стручном скупу посвећеном организованом скринингу колоректалном карцинома у Србији, који је одржан у Институту за јавно здравље „Милан Јовановић- Батут“ у Београду.

DOKTOR PREDAJE

Скуп је организован у складу са планом Владе Републике Србије и Министарства здравља, а у циљу предузимања мера на унапређењу спровођења скрининга колоректалног карцинома. Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац је и у овом послу пример добре праксе, док се у остатку Србије на овом послу мора много више радити, оцењено је на скупу у чијем су раду учествовали прим.др Верица Јовановић, в.д. директора Института „Батут“, др Весна Кнегињић, помоћник министра здравља и чланови Републичке стручне комисије за колоректални карцином академик проф.др Кривокапићћ и доцент Банковић.

STO

– Охрабрује нас чињеница да смо и овом послу приступили одговорно и постигли резултате за пример, што је добра основа за даљи рад – оценио је др Бранко Вујковић, директор наше установе.