Наша установа добила признање од Спортског савеза Шапца

Наша установа добила признање од Спортског савеза Шапца

За допринос у организацији Сеоских игара Спортског савеза Србије, Дом здравља „Др Драга Љочић“ добио је Признање од Спортског савеза Шапца. Признање је у име наше установе примила др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“, а уручено је приликом свечаног отварања Регионалних Сеоских игара које су у недељу 15. августа одржане на Летњиковцу у дворишту Основне школе „Стојан Новаковић“.

Захваљујући се Спортском савезу Шапца на признању у име запослених Дома здравља „Др Драга Љочић“, др Јасмина Станковић је истакла да је поносна на Град Шабац који има дугу традицију одржавања спортских манифестација и који велику пажњу поклања како професионалцима, појединцима, тако и аматерима и рекреативцима.

Истакла бих да запослени у Спортском савезу као и у нашем Дому здравља имају исту мисију: промовисање здравих стилова живота и важну превентивну активност, редовну физичку активност као превенцију гојазности. Она је болест савременог човека изазвана седећим начином живота. Гојазност је и окидач за низ хроничних незаразних болести као што су кардиоваскарне болести, шећерна болест, малигне болести, депресија… Из тог разлога сам неизмерно захвална Спортском савезу и зато екипе из нашег Дома здравља – Служба Хитне медицинске помоћи и запослени у Одсеку Медицине спорта подржавају и подржаваће и даље све спортске манифестације. Спортски савез подједнако подржава и подстиче укључење у спорт како деце, младих, одраслих у нашем граду, тако и на сеоском подручју јер су сви изложени истом здравственом ризику. Данашњим такмичарима желим успех, а награду су освојили. Највећа награда и богаство сваког човека је добро ЗДРАВЉЕ – истакла је др Јасмина Станковић.

Иначе, признање које је уручено нашој установи, треће је од почетка године које је Дом здравља „Др Драга Љочић“ добио. Поводом Дана града Шапца, додељена нам је традиционална Априлска награда и уручени кључеви града. А у оквиру манифестације „Руже Липолиста“ директорки наше установе др Јасмини Станковић уручена је Повеља пријатељства.

Поред наше установе, признање Спортског савеза Шапца добили су и ЈКП „Стари град“ Шабац, као и ОШ „Стојан Новаковић“. Отварање спортске манифестације на којој су се надметали такмичари из Српског Милетића, Памбуковице, Кљајићева и Поцерског Причиновића, употпуњено је наступима сестара Саре и Сање Андрић које су отпевале државну Химну, шабачких мажореткиња, као и Ансамбла „Хајдук Станко“.

Отварању Регионалних Сеоских игара присуствовали су и др Александар Пајић, градоначелник Шапца, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије …