Наша установа обележила 15 година од оснивања

Наша установа обележила 15 година од оснивања

Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, данас је обележио 15 година од оснивања. У оквиру свечаности, директорка наше установе др Јасмина Станковић, након поздравне речи и подсећања на минуле активности Дома здравља, уручила је Захвалнице за допринос и ангажовање у борби против Ковид 19 болести.

Поред свих здравствених служби унутар наше установе којима је на овај симболичан начин одато признање на преданом раду у протекле две године, захвалнице су добили и градоначелник Шапца др Александар Пајић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, али и установе Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац, Завод за јавно здравље Шабац, Ветеринарски специјалистички институт и шабачка филијала Републичког фонда за здравствено осигурање.

Раздвајањем Здравственог центра „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац на Општу болницу и Дом здравља, 16. априла 2007. године, наша установа која се бави примарном здравственом заштитом за преко 120.000 становника града Шапца, постаје самостална.

На предлог Управног одбора наше установе, а подстакнути значајем и трагом који је оставила прва лекарка у Србији, а четврта у Европи, др Драга Љочић, донета је одлука да Дом здравља понесе име ове знамените Шапчанке. Од 25. јануара 2017. године, установа примарне здравствене заштите у Шапцу зове се Дом здравља „Др Драга Љочић“.

– Поносни смо што носимо њено име и све време показујемо да желимо то да оправдамо, што се показало током Ковид 19 пандемије. Могу слободно да кажем да су запослени у нашој установи показали изузетан труд и напор да збрину све пацијенте оболеле од Ковид 19 болести. Желим да истакнем да смо збрињавали и сва акутна и хронична стања у зеленој зони. Све наше здравствене амбуланте и на градском и на сеоском подручју пружале су услуге свим нашим грађанима. Ове године добили смо лепу вест, а то је најава изградње нове болнице на новој локацији и реконструкција Дома здравља у простору хируршког блока. Ове лепе вести свакако ће бити мотив запосленима да још боље раде у новом простору са новом опремом, а да наши грађани добију што квалитетнију и бољу услугу – истакла је др Јасмина Станковић.

У Дому здравља „Др Драга Љочић“ грађанима је на располагању седам служби и два одсека, у оквиру којих могу добити услуге од специјалиста опште медицине, педијатрије, гинекологије, ургентне медицине, стоматологије, медицине рада, медицине спорта, услуге поливалентне патронаже и кућног лечења и неге.

У нашој установи запослена су 503 радника у четири градске и 29 сеоских амбуланти. О здрављу грађана брину 393 медицинска радника, од којих је 138 лекара, 248 медицинских сестара и техничара и седам здравствених сарадника.

Наши запослени континуирано похађају стручна усавршавања, а медицинска опрема и санитетска возила редовно се обнављају чиме се квалитет примарне здравствене заштите за све наше грађане одржава на високом нивоу.

Више фотографија са обележавања јубилеја Дома здравља „Др Драга Љочић“, погледајте на нашој званичној Фејсбук страници.