Наше екипе за викенд на Олимпијским сеоским играма у Причиновићу

Наше екипе за викенд на Олимпијским сеоским играма у Причиновићу

У Мачванском Причиновићу ће се током предстојећег викенда одржати 13. Олимпијске сеоске игре Шапца у којима ће учествовати преко 1000 учесника. Дом здравља “Др Драга Љочић” подржава ове активности под слоганом “Здравље се чува активно”. На овај начин шаљемо поруку да је физичка активност важан фактор у превенцији гојазности, кардиоваскуларних болести, шећерне болести, па и малигних болести. Тим поводом организоваћемо акцију превентивних прегледа и пружања комплетне здравствене заштите свим нашим суграђанима, учесницима и посетиоцима ове манифестације.


У суботу 25. августа од 09- 16 и у недељу 26. августа од 09 – 13  мериће се крвни притисак, шећер у крви, заказивати мамографски прегледи ради раног откривања карцинома дојке, делити флајери и давати савети о редовној хигијени уста и зуба као и важности вакцинације деце.
У амбуланти ће дежурати лекар и  медицинска сестра који ће делити  тестове на окултно крварење (ФОБ) ради раног откривања карцинома дебелог црева, а све време ће дежурати и екипа Службе хитне медицинске помоћи.