Настављене обуке у оквиру пројекта “Подржи живот”

Настављене обуке у оквиру пројекта “Подржи живот”

У оквиру Интерег пројекта прекограничне сарадње Србија-Хрватска „Support life – Подржи живот“ у Загребу је на Медицинском факултету одржан II Модул обуке Основе палијативне медицине.

Чланови нашег Пројектног тима на обуци

Едукацији су присуствовали чланови пројектног тима директорка Дома здравља др Јасмина Станковић, помоћник директора за мед. послове др Слађана Каурин Милетић, главна сестра Сања Иванковић и др Весна Бајкић, др Милана Ковачевић и мед сестре Снежана Симић, Снежана Јевремовић и Биљана Кнежевић.


Предавачи на овој обуци били су проф. Медицинског факултета др Маријана Браш и проф др Вељко Ђорђевић. Овога пута говорило се о Палијативној нези неуролошких болесника, оболелих од деменције, бубрежних болесника у терминалној фази и о оном што је најтеже на едукацији – Палијативна нега педијатријских онколошких пацијената.
Говорило се и о Терапији бола и о психолошком профилу пацијената на Палијативној нези. Истакнут је значај комунакције са тим пацијентима и члановима њихове породице.


Наши чланови пројектног тима у оквиру Пројекта „Суппорт Лифе“ су на крају усмено презентовали своје виђење Палијативне медицине као и приказе случајева из праксе.

„Служити човјеку“ – књига на поклон


Професори су нашем Дому здравља поклонили књигу СЛУЖИТИ ЧОВЈЕКУ – путоказ хуманости у медицини. Аутори књиге су професори који су водили едукацију и пожелели нашем тиму срећан почетак и изразили задовољство што ће се Палијативна медицина развијати и ширити у нашој земљи.