Низом активности Дом здравља Шабац обележио Дан борбе против дијабетесa

Низом активности Дом здравља Шабац обележио Дан борбе против дијабетесa

Поводом Светског дана борбе против шећерне болести који се обележава данас Дом здравља Шабац је организовао бројне активности. Циљ нам је да код наших суграђана утичемо на развој свести о значају како превенције, тако и раног откривања болести. У складу с тим наше активности су биле усмерене како на здраву тако и на популацију којој је већ дијагностикована ова болест.

VISOKA SKOLA SIROKO manja

Сестре из Службе поливалентне патронаже вмс Биљана Алимпић и вмс Радовиљка Богдановић су контролисале вредности шећера у капиларној крви и крвни притисак запосленим у ЈКП “Водовод”Шабац. Заинтересованост је била велика, па је прилику да провери ниво шећера у крви искористило 60 запослених.

SECER KRUPNO manja

У просторијама Високе медицинске и пословно-технолошке струковне школе овај значајан датум је почео контролом шећера у крви и мерењем крвног притиска студентима, а и заинтересованим запосленим. Вредности ШУК-а је контролисала вмс Данијела Марковић, а студенти ове школе су мерили притисак. У овој акцији поред Дома здравља Шабац и наших домаћина, учествовао је и Завод за јавно здравље Шабац, а обавили смо више од 40 прегледа.

VISOKA SKOLA SIROKO manja

Екипа наше Службе поливалентне патронаже данас је била и у центру града, испред Старе робне куће, где су контролисали вредности шећера нашим суграђанима. У овој акцији учествовали су и чланови“ Удружења за борбу против дијабетеса-Шабац“, а ову прилику искористило је педесетак наших суграђана.

CENTAR SIROKO manja

У дану посвећеном у календару здравља борби против дијабетеса у Саветовалишту за дијабетес одржана је трибина и “Поглед на дијабетес“ и Значај промоције скрининга дијабета и компликација. На трибини су учествовали прим. др Мирослав Миљешић, др Љубица Ножинић Вилус и вмс Весна Гргуровић. Они су одржали предавање пацијентима који се лече у саветовалишту и члановима Удружења за борбу против дијабетеса.

SKOLA EKIPA I GDJA manja