Новинарима представљени подаци о акредитацији наше установе

Новинарима представљени подаци о акредитацији наше установе

Руководство Дома здравља Шабац, предвођено прим. др Мирославом Поповићем, директором и др Пантелијом Стојиновићем, помоћником за медицинске послове, координатор процеса акредитације др Слађана Каурин Милетић и вође тимова за акредитацију данас су разговарали са новинарима о седмогодишњој акредитацији за коју смо добили сертификат Агенције за акредитацију здравствених установа Србије.

Дом здравља Шабац први пут је акредитован 2011. године на период од три године, као прва здравствена установа са оваквим сертификатом у Мачванском округу. Наша установа почетком 2015.г. добила је сертификат о акредитацији на период од седам година.

Седмогодишња акредитација наше установе поуздан је показатељ досадашњег посвећеног и професионалног рада свих запослених, као и одговорног планирања предстојећих активности.

KZN SIROKO

У свом Завршном извештају тим спољашњих оцењивача веома позитивно је оценио наш рад, што је основ за одлуку Агенције за акредитацију здравствених установа о додели сертификата на период од седам година. Тим спољашњих оцењивача у саставу др Радослав Милошевић, специјалиста ургентне медицине, вођа тима, вмс Гордана Симић и Радош Топаловић, дипл. правник, у Дому здравља Шабац боравио је крајем децембра 2014. године, после чега су упутили Извештај Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије, која је донела коначну одлуку о акредитацији.

KZN LEKARI

Координатор за акредитацију Дома здравља Шабац је др Слађана Каурин Милетић, а вође тимова за самооцењивање др Мирослав Миљешић, др Биљана Вуковић, др Бранко Мишић, вмс Снежана Тадић, дипл. инж. Јасмина Трифуновић, Верица Вујанић, дипл.правник, прим. др Мирослав Поповић и др Братислава Божилов.

DZ DECIJE

Дом здравља Шабац основан је 2007. године као установа примарне здравствене заштите. О сложености посла који обављамо говори податак да само лекари у нашој установи дневно обаве више од 3.000 прегледа, што на годишњем нивоу премашује број од 600.000. Број опредељених пацијената по лекару премашује 1.200. Томе треба додати и изузетно ангажовање наших медицинских сестара и техничара, као и рад запослених у немедицинском сектору, који ствара предуслове за редовно и ефикасно обављање наших активности. Безбедна и квалитетна здравствена заштита један је од наших најважнијих задатака, уз континуирано унапређење услова рада и стручних знања, а поверење пацијената најзначајнија сатисфакција у обављању одговорног посла.