Обележен Дан борбе против дијабетеса

Обележен Дан борбе против дијабетеса

На Дан борбе против дијабетеса организовали смо акције превентивних прегледа и предавања – све са циљем подизања нивора свести о опасности од ове болести и факторима ризика.Наше екипе данас су биле у II, III и IV  здравственој амбуланти, где је прилику да провери ниво шећера у крви искористило 192-оје наших суграђана, од којих је 18-оро имало повишене вредности.

Посетили смо данас и фабрику “Елиxир – Минерална ђубрива”, а код седморо од 40 радника, колико се одазвало нашем позиву за мерење нивоа шећера у крви, уочене су повишене вредности.

Осим мерења основних здравствених параметара, наши лекари су одржали предавање на тему “Шећерна болест, фактори ризика, компликације”, а у Саветовалишту, у оквиру Школе родитељства, др Бранко Мишић је одржао предавање будућим мајкама на тему “Гестацијски дијабетес”, које је било интерактивно и веома корисно.

У нашим здравственим амбулантама приређене су И изложбе посвећене овој важној теми, а сви наши корисници, код којих су утврђене повишене вредности, упућени су изабраном лекару ради даљег лечења.