Обележен Светски дан дијабетеса

Обележен Светски дан дијабетеса


Поводом Светског дана дијабетеса наше екипе организовале су акције бесплатног мерења шећера у крви и контроле крвног притиска у компанији „Хемофарм“ и нашој Трећој здравственој амбуланти. Подршку акцији у “Хемофарму” дали су представници наше установе – директорка др Јасмина Станковић са екипом Медицине рада др Андријом Антонићем, др Смиљом Ракић, вмс Весном Катанић, Мајом Марковић и лаборанткињама Магдаленом Тодоровић и Биљаном Миловановић.

Др Андрија Антонић са директорком др Јасмином Станковић и члановима наше екипе на предавању у Хемофарму


У овој акцији прегледали смо 35 запослених, од којих је 33-оје измерило ниво шећера у крви, крвни притисак 35, а ЕКГ преглед урадило је 23 запослених.

Дејан Милошевић, директор за безбедност „Хемофарма“ са нашим тимом


У име запослених захвалност за организацију акције и предавање о шећерној болести, које је одржао др Андрија Антонић, специјалиста медицине рада и субспецијалиста проф. токсикологије, изразио је директор за безбедност Дејан Милошевић.

Акција у нашој Трећој здравственој амбуланти

Акцију смо организовали и у нашој III здравственој амбуланти, где је 79 пацијената измерило ниво шечера у крви, а од тога 17 имало повишену вредност, док је од 79 који су измерили крвни притисак троје имало повишену вредност. Повишен индекс гојазности имало је 28-оро пацијената.

Др Љубица Ножинић Вилус је одржала предавање о шећерној болести.
И овој акцију прусуствовала је директор Дома здравља др Јасмина Станковић, као и заменик директора прим. др Мирослав Миљешић и главна сестра Дома здравља Сања Иванковић и начелник СЗЗОС др Катарина Шимон.

Подршка акција од руководства установе