Отворена централна стерилизација у Дому здравља Шабац

Отворена централна стерилизација у Дому здравља Шабац

Девет година постојања Дом здравља Шабац обележио је великим пословним успехом – отварањем централне стерилизације. Радост овог догађаја важног за нашу установу, али и цело окружење, поделили смо са запоселнима, сарадницима, партнерима и пријатељима. Централну стерилизацију свечано су отворили Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца и прим. др Мирослав Поповић, директор наше установе, у присуству др Бранка Вујковића, члана Градског већа Шапца, Дејана Марковића, председника Управног одбора, руководства и запослених.

traka

– Ово је за нас велики дан. Отварање централне стерилизације, набавка реанимолбила и теренских возила, као и ангажовање младих лекара и техничара кроз различите пројетке велики су пројекти који су у протеклом периоду значајно повећали капацитет Дома здравља и у потпунсоти оправдали епитет једне од најуспешених здравствених установа. Сертификат ИСО 9001:2008 је ПРВИ на подручју бивше СФРЈ и један од три у Европи – што је права потврда нивоа и квалитета наше услуге. Град је помогао набавку централне стерилизације, возила и запошљавање младих људи, тако да је на нама сада да пружајући што бољу услуг нашим корисницима оправдамо то поверење – рекао је прим. др Мирослав Поповић.

N I B

Почетак рада централне стерилизације је велики догађај не само за Дом здравља него и за град – нагласио је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

– Ово значи још безбеднију и квалитетнију здравственуу заштиту и доказује изузетну професионалност запослених у овој установи. Средства која град издваја за опрему, запошљавање и инфратруктуно опремања амбуланти, доступност у селу као и у граду доказала су да Шабац има праву здравствену политику ии да на прави начин брине о здрављу наших суграђана. У исто време желим да истакнем и улогу коју у свему овоме имају запослени у Дому здравља, јер без њихове посвећености и рада нема резултата. Зато ће бити и прилике за посао за нове младе лекаре и техничаре, а сви који тако предано раде биће адекватно награђени – истакао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

SVI

Дом здравља, као самостална установа, почео је са радом 2007. године, а протеклу годину обележио је низ великих пројеката који су значајно допринели побољшању квалитета наше услуге и проширењу доступности здравствене заштите.