Отворена реконструисана амбуланта у Добрићу

Отворена реконструисана амбуланта у Добрићу

После опсежне реконтрукције данас је отворена здравствена амбуланта у Добрићу. Симболичним пресецањем врпце отворили су је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца и прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац. Отварању амбуланте присуствовали су представници Града, др Бранко Вујковић и Наташа Радовановић, чланови Градског већа, Дејан Марковић, председник Управног одбора, представници руководства наше установе и корисници из овог и суседних села, као и запослени у амбуланти која, после радова, има потпуно нови изглед и много боље услове за лечење и рад.

VRPCA

– После реконструкције ово је потпуно нова амбуланта. На тај начин житељима Поцерине створили смо исте услове за лечење као и било где у граду. Циљ Града и Дома здравља Шабац и јесте – квалитетна здравствена заштита једнако доступна свима. Важно је да добре услове за рад имају и запослени у Дому здравља Шабац, јер, упркос мањку медицинског кадра, раде професионално и посвећено. Као што смо то урадили овде у Добрићу, у Мајуру, у Рибарима, радићемо и у Прњавору, а у складу са потребама наших суграђана и планом Дома здравља, градићемо и нове амбуланте и помоћи набавку опреме. Све то зато што нам је важно да у области примарне здравствене заштите Дом здравља остане лидер, а наши суграђани добију здравствену заштиту у складу са својим потребама и важећим стандардима- рекао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

SVI U ORDINACIJI

Реконструкцијом врло неусловног објекта у Добрићу смо добили за рад адекватну и добро сређену амбуланту, што је важно за наше кориснике и запослене.

– У овој амбуланти се лечи више од две хиљаде осигураника, што је чини једном од већих и значајнијих у систему Дома здравља Шабац. Инфраструктурни услови су темељ квалитетне и безбедне здравствене заштите. Зато нам је у овим пословима важна подршка Града Шапца, као и код ангажовања младих лекара, који су добили шансу за посао, а ми прилику да бољом организацијом рада посао учинимо ефикаснијим. За квалитет наше услуге, осим добрих услова рада, потребни су стручно знање и савремена опрема, а ми и за те важне послове имамо подршку Града. Зато настављамо даље унапређење система – повећање доступности здравствене заштите, јачање капацитета ургентне помоћи, али и рад на превенцији, што је једна од наших најважнијих улога – истакао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

ZAPOSLENI

У Добрићу се лече и мештани околних села, а лекар наизменично ради у овој и амбуланти у Богосавцу. Овим обимним послом, чија вредност је око 2,5 милиона динара, уз подршку Града, створили смо много боље услове у још једном нашем објекту, а у плану је да реконструишемо и адаптирамо и објекат у Прњавору.

AMBULANTA