Отворена стоматолошка ординација у вртићу „Бајка“

Отворена стоматолошка ординација у вртићу „Бајка“

Стоматолошка ординација намењена најмлађим Шапчанима отворена је данас у вртићу “Бајка” шабачке Предшколске установе “Наше дете”. У присуству најмлађих будућих корисника, представника менаџмента Дома здравља “Др Драга Љочић” и руководства ПУ “Наше дете” ординацију су, пресецањем врпце, отворили епископ шабачки Лаврентије и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

– Задовољство је видети да сарадњом Предшколске установе и Дома здравља, уз помоћ наше епархије и константну подршку града стварамо све боље услове за здрав раст и развој наше деце. Град Шабац води одговорну здравствену и образовну политику, а деца су на врху наше листе приоритета – казао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Стоматолошка столица дар је Епархије шабачке.

– Велика нам је радост што смо овако могли да помогнемо нашим малим Шапчанима, да се осете срећним и задовољним и да схвате да неко мисли на њих – поручио је епископ шабачки Лаврентије.

– Желим да захвалим епархији шабачкој на помоћи коју су нам пружили у опремању ове ординације. Ово је пример добре сарадње из које произлази добробит за нашу децу. Овде ће деца бити у непосредном контакту са стоматолозима, развијати здраве навике и чувати орално здравље. Дом здравља константно ради на повећању доступности својих услуга и ово је још један од резултата нашег рада – рекао је др Бранко Вујковић, директор Дома здравља “Др Драга Љочић”.

Директорка Предшколске установе Сандра Мићић подсетила је да је ово друга стоматолошка ординација у установи и да стоматолошки преглед овде могу добити и деца која не похађају вртиће.

Малишани из вртића “Бајка” извели су пригодан програм, уз важне поруке које подстичу развој здравих навика у одржавању оралног здравља.