Палијативна нега у оквиру пројекта „Подржи живот“

p

Палијативна нега у оквиру пројекта „Подржи живот“

Нашу установу данас су посетили представници града Шапца и Савета за здравље којима су чланови Пројектног тима пројекта “Support life” – Подржи живот из наше установе и представници наших партнера из организације Царитас Шапца представили досадашње резултате и кроз овај пројекат набављену опрему.

– Овај пројекат веома је важан за нашу установу, јер смо развили услугу која је потребна нашим суграђанима и од велике име је користи. Осим тога, кроз пројекат су прилику за посао добили младри лекари и техничари – рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац.

О резултатима пројекта Support life – Подржи живот директорка установе др Јасмина Станковић и колеге лекари и техничари

Презентацији резултата пројекта присутвовали су Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, др Јован Ћирић, председник Савета за здравље и Јелена Милошевић, директорка Центра за социјални рад.

Овај пројекат показао је међусобну повезаност установа и организација здравствене и социјалне заштите и њихов капацитет. Ово је један од пројеката који се финансирају уз подршку Европске уније, кроз прекограничну сарадњу у којој имамо велико искуство – казао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Вредна возила и медицинска опрема набављени кроз пројекат

Циљ пројекта је пружање здравствених и социјалних услуга за старе, беспомоћне, хроничне пацијенте и особе са инвалидитетом у руралним и неразвијеним деловима Вуковарско-Сремске жупаније и Мачванског округа.

Пројекат се реализује кроз програм Интеррег – ИПА прекограничне сарадње Хрватска- Србија. Партнери на пројекту су Дом здравља „Др Драга Љочић“, Царитас Шабац, Дом за старе и немоћне Илок и Удруга за особе са инвалидитетом „Бубамара“ из Винковаца, која је водећи партнер на пројекту.

Укупна вредност пројекта је око 990 хиљада евра, од чега је за партнере из Шапца намењено око 430 хиљада, а остатак за партнере из Хрватске.