Почела Школа психо-физичке припреме трудница за порођај

Почела Школа психо-физичке припреме трудница за порођај

Са циљем унапређења услуге у свим сегментима свог рада, Дом здравља Шабац почео је психо-физичке припреме трудница за порођај. Обука се обавља у простору који је адаптиран за ову намену, а који је опремљен уз подршку Града. Тим поводом су заменик градоначелника Немања Пајић и члан Градског већа др Бранко Вујковић данас посетили нашу установу и разговарали са полазницама обуке, запосленима и руководством Дома здравља Шабац.

TRUDNICE SVI  OD GORE
Дом здравља настоји да своју услугу унапреди у свим сегментима, посебно поклањајући пажњу најмлађима.
– Наше сестре су прошле обуку у Центру „Ђуро Салај“ у Београду, тако да су у потпуности спремне да буду подршка будућим мајкама, а подршка града који је овај простор опремио веома нам значи. Овако опремљен простор испуњава све услове за психо-физичку припрему трудница и сигурни смо доприноси њиховој бољој припреми за порођај – на који треба да, како каже порука наше школе психофизичке припреме, „крену са осмехом“ – каже прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

TRUDNICE KOLAZ
Град је за опремање овог простора издвојио више од 200 хиљада динара.
– Опремање собе за психо-физичку припрему будућих мајки је само симболичан начин да покажемо колико нам је важно њихово и здравље њихових потомака. Као што нам је важно да за најмлађе Шапчане обезбедимо квалитетне услове за боравак у вртићима за које нема листе чекања, као што је важно да се у свим школама образују у истим условима, ВАЖНО је и да најмлађи и њихове породице имају подршку града од самог рођења. Надам се да ће ово лепо место, уз стручну подршку и савет запослених у ДЗ, допринети да будуће мајке буду у потпуности спремне за најрадоснији догађај који очекује њих и њихове породице – истакао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

TRUDNICE 1Школа психо-физичке припреме за труднице „На порођај са осмехом“ радиће у приземљу диспанзера за здравтвену заштиту деце понедељком и четвртком од 10 до 12 часова.

TRUDNICE VERT