Помоћ комуналне полиције драгоцена у раду служби кућне неге, патронаже и хитне помоћи

Помоћ комуналне полиције драгоцена у раду служби кућне неге, патронаже и хитне помоћи

Неповољни временски услови последњих дана узрокују отежано обављање свакодневних активности у многим службама нашег Дома здравља. Сваким изласком на терен, наше екипе суочене су са отежаним условима у саобраћају, што пролонгира њихов боравак у посетама, односно успорава рад. Зато нам је у леденим данима фебруара драгоцена помоћ комуналне полиције, која нам је ставила на располагање једну своју екипу и возило.

Припадници комуналне полиције помажу нам у кућним посетама које имају запослени у нашим службама кућне неге, патронаже и хитне помоћи.

Служба кућног лечења и здравствене неге, која има два возила и могућност да две екипе буду у исто време на терену. Њихово дуже задржавање на терену ових дана отежавало је рад службе, па су нам у помоћ прискочили комунални полицајци, који су заједно са нашим сестрама и лекарима одлазили на терен.

Право на услуге ове службе имају непокретни, стари и тешко болесни, а у кућне посете се одлази на позив, а по препоруци изабраног лекара. Сестре свакодневно овим болесницима дају терапију у кућним условима.

У кућне посете и у оваквим, изузетно тешким временским условима, иду и запослени у нашој Служби поливалентне патронаже, чија је помоћ у првим даним по рођењу беба породиљама од изузетно значаја.

Сви ови послови и бројне интервенције и изласци на терен ових дана умногоме су нам олакшани управо захваљујући сарадњи са припадницима комуналне полиције, на чему им захваљујемо у име запослених, али и наших пацијената, којима смо, на овај начин, били у прилици брже и ефикасније да пружимо неопходну здравствену заштиту.