Последњи поздрав медицинској сестри Љубинки Поповић и ПЕТ МИНУТА ТИШИНЕ ЗА ПРАВО НА ЖИВОТ И РАД

Последњи поздрав медицинској сестри Љубинки Поповић и ПЕТ МИНУТА ТИШИНЕ ЗА ПРАВО НА ЖИВОТ И РАД

ПЕТ МИНУТА ТИШИНЕ ЗА ПРАВО НА ЖИВОТ И РАД – наш симболични начин да изразимо бол и протест због убиства наше колегинице, медицинске сестре Љубинке Поповић, данас је окупио велики број здравствених радника испред Четврте здравствене амбуланте у којој је Љубинка радила последњег дана живота. Подржале су нас бројне колеге у здравственим установама у Србији, на чему смо захвални, јер само уједињени можемо зауставити насиље које медицински радници свакодневно трпе.

???????????????????????????????

KRUPNO DOSTA LJUDI

У Дому здравља Шабац претходно је одржана комеморација колегиници и пријатељу, нашој Љубинки, која је дуже од три и по деценије била медицинска сестра. Њена немерљива жртва нема сатисфакцију, али, из поштовања према њеној жртви остајемо истрајни у својим захтевима за једнако право на достојанствен живот и рад и настављамо петоминутну протестну тишину док се не испуне обећања надлежних.

JOS SIRI

Конференцији за новинаре, која је одржана у нашој установи, данас су присуствовали проф. др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља, прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља, др Бранко Вујковић, члан Градског већа задужен за здравство, Драган Бисенић, председник Синдиката сестара и техничара, Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац, бројне колеге и колегинице. Са овог скупа послата је порука да се под хитно мора приступити изменама Закона о здравственој заштити, како се никад и нигде више овако нешто не би поновило.

SA STRANE