Повећати обухват вакцинације

Повећати обухват вакцинације

Пункт за масовну имунизацију у економској школи „Стана Милановић“ у Шапцу, посетили су Драгана Потпара, државна секретарка у Министарству државне управе и локалне самоуправе, др Горан Стаменковић, помоћник министра здравља за инспекцијски надзор, др Александар Пајић, градоначелник Шапца и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

Са др Јасмином Станковић, директорком Дома здравља „Др Драга Љочић“, разговарали су о организацији рада на вакциналном пункту, као и о обухвату вакцинације становника Шапца. Током обиласка, било је речи и о томе како да што више Шапчана прими вакцину против Ковида 19. С обзиром на то да је до сада пријава за имунизацију обављана преко портала еУправа, договорено је да убудуће и они који се нису пријавили на овај начин, могу да приме своју дозу.

Између осталог, било је речи и о томе да се вакцинација обавља и ван постојећег пункта за масовну имунизацију, односно да здравствени радници ангажовани на вакцинацији одлазе у фирме, као и у удаљена места, а посебан акценат је стављен на вакцинацију ромске популације.