Поверење између малих пацијената, родитеља и лекара је темељ добрих резултата, сматра др Снежана Бишевац, педијатар

Поверење између малих пацијената, родитеља и лекара је темељ добрих резултата, сматра др Снежана Бишевац, педијатар

Др Снежана Бишевац, још један од младих лекара специјалиста ради у нашој Служби за здравствену заштиту деце и омладине као педијатара. Рођена је у Шапцу 1976. године. Основну школу завршила је у Мајуру, а Средњу медицинску у Шапцу. Др Бишевац дипломирала је на Медицинском факултету у Београду 2002. године, од када почиње да ради у Здравственом центру ,,Др Лаза К. Лазаревић“. Удата је, мајка двоје деце.

– Да се бавим овом професијом пожелела сам и одлучила још у основној школи, првенствено због жеље да помажем другима. Иако је захтеван, ништа у овом послу не бих издовијила као тешко, јер је све ишло неким својим током, а кад имате вољу онда успевате да савладате препреке – каже др Снежана Бишевац.

Шта сматрате посебно важним у обављању лекарског посла?

– Првенствено континуирана едукација и праћење промена у различитим протоколима лечења, као и велика љубав према послу и жеља да се увек ради на себи, да се напрадује су, мислим, најважнији у што бољем, квалитетнијем и успешнијем обављању овог посла. Од момента преласка у службу Педијатрије Дома здравља, велику подршку смо имали од старијих колега који су нам увек били на располагању за одговоре на сва наша питања, што је такође важно.

Каква је улога лекара у нашем друштву данас?

– Можда сам пристрасна, али сматрам да је велика, поготово на пољу примарне здравствене заштите, односно превентиве, где се адекватним здравствено-васпитним радом могу предупредити или ублажити многе болести нашег савременог друштва.

Који је савет малим пацијентима и њиховим родитељима како би предупредили неке непријатне ситуације, болести и проблеме?  

– С обзиром да је полако заживео концепт изабраног лекара, мој савет је да га слушају и да се придржавају свега онога што им он саветује, јер се само поверењем на релацији педијатар-дете-родитељ може адекватно спроводити превентивни рад, као и лечење детета.