Предавање „ХПВ вирус и вакцинација“

Предавање „ХПВ вирус и вакцинација“

Предавање на тему ХПВ вирус и вакцинација против овог вируса одржана је у основној школи „Стојан Новаковић“ Шабац. Предавачи су били : др Снежана Гавриловић, специјалиста педијатрије, др Бранко Мишић специјалиста гинекологије и акушерства и вмс Милан Алексић, координатор Центра за превенцију.

Ово је трећа основна школа у Мачванском округу коју смо посетили до сада. Циљ предавања је био да се упознају родитељи деце узраста од 9 до 15 година са опасностима којима могу бити изложена њихова деца, а од којих могу бити поуздано заштићени. Родитељи деце на овом предавању су дошли до информација везаних за ХПВ инфекцију и добили савете на који начин могу да заштите своје дете како не би оболело од карцинома грлића материце. Разрешене су дилеме и закључак је стављен да је главна ствар вакцинација деце која је најбезбеднија и најефикаснија. Вакцина је предвиђена за децу оба пола узраста од 9 до 19 година о трошку РФЗО и бесплатна је.

 

Овим путем позивамо све родитеље да вакцинишу своју децу, јер је вакцина најбезбедније оружје у борби против настајања рака грлића материце.