Предавање поводом Међународног дана деце оболеле од рака

Предавање поводом Међународног дана деце оболеле од рака

Поводом Међународног дана деце оболела од рака, који се обележава 15. фебруара, Дом здравља “Др Драга Љочић” је организовао предавање посвећено овој теми. Присутнима се обратила главна сестра Дома здравља Сузана Зорић, a предавање су одржали др Нада Карић специјалиста педијатрије, вмт Милан Алексић и мс Соња Милошевић.

Након предавања присутнима се обратила представница НУРДОР –а (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) Теодора Теодоровић. Поред запослених у нашој установи предавању су присуствовали и представници Центра за социјани рад, ПУ “Наше дете”, Високе медицинске и пословно – технолошке школе струковних студија, Завода за јавно здравље Шабац и други.

Међународни дан деце оболеле од малигних болести, 15. фебруар, успостављен је 2002. године од стране Међународне конфедерације Удружења родитеља деце оболеле од рака, а данас се обележава у више од 85 земаља широм света. У Србији су прва удружења родитеља деце оболеле од малигних болести почела са радом почетком 90-их година прошлог века.