Предавање у поводу Недеље превенције повреда у саобраћају

Предавање у поводу Недеље превенције повреда у саобраћају


У нашем Дому здравља обележена Недеље превенције повреда у саобраћају. У Одсеку Медицине рада при Служби здравствене заштите одраслог становништва, др Андрија Антонић, специјалиста медицине рада и субспецијалиста професионалне токсикологије и шеф Одсека медицине рада одржао је предавање на и скренуо пажњу нашим суграђанима о важности придржавања прописа у саобраћају, здравственом стању возача како аматера тако и професионалаца, као и о томе да све више младих вози у алкохолисаном стању, као и да користе психоактивне супстанце што је често разлог за саобраћајни трауматизам и  последичне повреде са инвалидитетом као и повреде са смртним исходом.

Запослени су у чекаоници организовали и сталну поставку постер презентације на ту тему, које смо добили у сарадњи са Агенцијом за  безбедност саобраћаја.

Предавању су поред кандидата за лекарско уверење за возача аматера и професионалаца присуствовали запослени ИВ здравствене станице, Медицине рада, директорка Дома здравља др Јасмина Станковић, Драгана Николић Шобић – промотер активности Дома здравља,  начелница СЗЗОС др Kатарина Шимон и главна сестра СЗЗОС Весна Гргуровић.