Дом здравља Шабац један од најбољих у Србији оценили током посете представници Светске банке и ДИЛС пројекта

Дом здравља Шабац један од најбољих у Србији оценили током посете представници Светске банке и ДИЛС пројекта

Учешће Дома здравља Шабац у пројектима „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС“, Министарства здравља Републике Србије, који се финансирају из кредита Светске банке и интересовање за њихову реализацију били су повод за посету представника Светске банке и пројекта ДИЛС нашој установи.

Стручњаци Светске банке Lingzhi Xu, Keiko Inoue, Ana Holt, Никола Керлета и Марија Аћимовић и представници ДИЛС пројекта Предраг Ђукић, Марко Павловић и Синиша Љубојевић разговарали су са прим. др Весном Ђурић о имплементацији пројеката у којима смо учествовали и активностима Дома здравља Шабац.

Представници Светске банке и ДИЛС пројекта Министарства здравља били су изузетно задовољни посетом и истакли да је Дом здравља Шабац најуспешнија установа примарне здравствене заштите која средства из пројеката улаже у унапређење квалитета здравствене заштите.

– Наши гости били су посебно заинтересовани за имплементацију инвестиционог пројекта реконструкције Службе здравствене заштите жена, електронски картон, процес информатизације и наш возни парк, који је значајно обновљен претходних година. Њихова изјава којом су изразили задовољство оним што су видели током посете нашем Дому здравља и оцена да смо један од најбољих домова здравља у Србији свакако је признање за досадашње напоре, али и обавеза да рад на побољшању квалитета здравствене заштите наставимо истим интензитетом – истакла је прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац.