Превенција најважнија – поручено на трибини у Шабачкој гимназији

Превенција најважнија – поручено на трибини у Шабачкој гимназији

Са циљем да допринесемо развоју свести о важности превенције у Европској недељи превенције рака грлића материце, наш Дом здравља организовао је трибину на тему Превенција и рано откривање карцинома грлића материце у Шабачкој гимназији. Трибини је присуствовало око 60 ученица средњих школа из Шапца, а о овој изузетно важној теми говориле су др Мирјана Костатиновић и вмс Снежана Тадић. Трибини је присуствовала и прим. др Милијана Поповић, шеф Одсека за промоцију здравља Завода за јавно здравље у Шапцу.

Имајући у виду колики је значај превентивних прегледа у раном откривању карцинома грлића материце и његовом излечењу, намера нам је била да о свим предностима одговорног понашања према сопственом здрављу упознамо девојке у узрасту у ком недостатак релевантних информација може довести до проблема.

Трибина у Шабачкој гимназији и непосредан контакт са нашим младим суграђанкама били су прилика и за поделу промотивног материјала посвећеног управо овој теми. Њихово присуство и интересовање за предавање потврда је за наше уверење да је неопходно сваку прилику искористити за едукацију наших суграђана и унапређење здравствене културе.