Превенција пре свега – били смо део акције Игром против дијабетеса

Превенција пре свега – били смо део акције Игром против дијабетеса

Екипе Дома здравља Шабац, лекари и медицинске сестре, били су део акције Игром против дијабетеса коју је на шабачком Градском стадиону, поводом Међународног дана борбе против шећерне болести, организовао ЖФК „Мачва“.

Акција намењена нашим најмлађим суграђанима била је идеална прилика да наши лекари говоре о важности превенирања дијабетеса, здравој исхрани и редовној физичкој активности.

– Ако имамо у виду колико је распрострањена шећерна болест и да је из године у годину број оболелих све већи, морамо закључити да кључну улогу у борби против ове болести има превенција. Ово је наш допринос стварању здравих животних навика код деце – сматра  др Јасмина Живковић.

Акција „Игром против дијабетеса“ окупила је девојчице и дечаке узраста до 14 година, развијајући код њих свест о значају физичке активности и здравог живота, што је и био циљ организатора.

– Наш циљ је да имамо здраву децу, која су спремна да се баве спортом – рекао је председник ЖФК „Мачва“ Миленко Аксентијевић.

Наше учешће у данашњој акцији још једна је потврда наше високе свести о улози коју имамо и коју свакодневно остварујемо у најразличитијим животним сегментима.