Превентивни прегледи

Превентивни прегледи

Дана 19.05.2024. у III здравственој амбуланти Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац организовани  су превентивни прегледи од 08- 17h под покровитељством Министарства здравља.

 

Рађени су следећи прегледи : мерење артеријског крвног притиска, ЕКГ преглед, УЗ преглед абдомена, лабораторијска анализа крви за комплетну крвну слику, мерење нивоа шећера у крви.

Захваљујемо се свим нашим суграђанима који су се данас одазвали на ове прегледе.

 

Апелујемо и на остале суграђане да се одазову у што већем броју, јер само тако ћемо дијагностиковати хроничне незаразне болести, откривати их у раној фази када су шансе за излечење највеће. Тиме ћемо спречити и настанак компликација кардиоваскуларних болести, шећерне болести, малигних болести као најчешћих хроничних незаразних болести.

 

Запазили смо да је највеће интересовање било за УЗ преглед абдомена. Из тог разлога смо ангажовали четири лекара која су радила на два УЗ апарата.

 

Укупно се одазвало 163 грађанина. 26 грађана није имало здравствену књижицу. 56 је имало патолошки налаз, од тога 37 на УЗ прегледу абдомена, а остали су упућени су кардиологу, урологу, хирургу и васкуларном хирургу.

Због великог интересовања наставиће се акције превентивних прегледа и у наредном периоду под покровитељством Министарства здравља.