Превентивни прегледи за житеље Заблаћа

Превентивни прегледи за житеље Заблаћа

Дом здравља Шабац организовао је данас акцију превентивних прегледа у амбуланти у Заблаћу. Велико интересовање мештана уверило нас је у пуну оправданост оваквих акција, па су наши лекари обавили педесетак прегледа током преподнева.

– С обзиром да већина корисника који су се одазвали позиву на преглед нема оверену здравствену књижицу, јако су честе нерегулисане високе тензије, што је велики здравствени проблем – нагласила је др Снежана Митровић, једна од десеторо младих лекара које је Град ангажовао како би надоместио недостатак медицинског кадра који има наша установа.

MERENJE PRITISKA ZABLACE

Град подржава активности Дома здравља, јер доприносе повећању доступности здравствене заштите и њеном квалитету.

– Пуна подршка града, исказана кроз набавку новог санитетског возила и опреме, као и запошљавање младих лекара и техничара, свакако је начин да се помогне житељима свих Месних заједница и да имају подједнаку и квалитетну здравствену заштиту – каже др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца.

ZABLACE POSETA

Овакве акције изузетно су важне за наше суграђане, истакли су и житељи Заблаћа.

– За велики број житеља Заблаћа и околних села ( ако долазе и околна села) ово је изузетна прилика да провере своје здравље – обаве преглед и добију савет лекара, јер, као што знате, многи немају здравствено осигурање. И кад су на селу могућности мање, ПРАВА СУ НАМ ИСТА, између осталог и право на здравствену заштиту, па смо захвални Дому здравља за организацију ове акције. МЗ Заблаће препознаје проблеме са којима се суочавају наши мештани и представља везу између наших потреба и инструмената којима Град може да допринесе њиховом решавању и у свим другим сегментима свакодневног живота – рекла је Наташа Радовановић, председница Савета Месне заједнице Заблаће.

natasa

Током акције мештани Заблаћа могли су да провере и ниво шећера у крви, а старији од 50 година добили и скрининг тест на окултно крварење, у циљу раног откривања карцинома дебелог црева.

ZABLACE