Приводе се крају радови на амбуланти на Летњиковцу

Приводе се крају радови на амбуланти на Летњиковцу

Изградњом нових објеката постижемо већу доступност здравствене заштите, па је један од наших најважнијих задатака у последњих неколико година, од оснивања Дома здравља Шабац, био да свим нашим суграђанима обезбедимо услове за остварење овог права. Тако су изграђене и данас успешно, у истим условима као и градске, раде и наше амбуланте у Мачванском Причиновићу, Богосавцу, Јевремовцу….

Радови на изградњи још једне амбуланте – објекта на Летњиковцу – приводе се крају. Уз грађевинске радове, завршен је кров, изолација крова, у току су молерски радови,  а потом следи постављање столарије, санитарија…. Радови би требало да буду завршени за око месец дана, потом следи набавка медицинске и немедицинске опреме и тек потом можемо планирати отварање амбуланте. Верујемо да би то, ако имамо у виду законску процедуру за јавне набавке, могло бити на јесен.

Површина зграде је око 250 метара квадратних, од чега око 150 припада амбуланти, а у преосталом простору биће смештене апотека и месна канцеларија. Укупна вредност премашује 25 милиона динара, а овај објекат ће омогућити лакшу и бржу здравствену заштиту за око 10.000 житеља Летњиковца, Поцерског Причиновића и дела Шипурских ливада.