Пројекат „Кораци за здраву трудноћу“ представљен у Шапцу

Пројекат „Кораци за здраву трудноћу“ представљен у Шапцу

Пројекат „Кораци за здраву трудноћу“ представљен је у Клубу Опште болнице у Шапцу. Дом здравља Шабац учествовао је у организацији овог скупа, а позив који смо упутили свим нашим суграђанима уродио је великом посетом и интересовањем будућих родитеља, лекара и свих здравствених радника који су присуствовали овом скупу.

KORACI 2

У Шапцу је прошле године рођено 1.249 беба, што је двоструко мање него пре три деценије. О томе, као и о здравој трудноћи, било је речи на предавањима о правилној и здравој трудноћи као природном стању у животу. Будуће мајке, имале су прилику да у свом граду чују предавања еминентних стручњака у оквиру каравана „Кораци за здраву трудноћу“ чији циљ је да се подигне општи ниво свести о трудноћи и помогне у повећању наталитета.

KORACI

Пројекат реализују фондација „Драгица Николић“, Клиника за гинекологију и акушерство КЦС, „Cryo save“ – највећа приватна европска банка за чување матичних ћелија уз подршку Института за јавно здравље “ Др Милан Јовановић Батут“, као и домаћина четвртог корака, Дома здравља Шабац и Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“.

Пројекат ће 18. фебруара бити представљен у Чачку.