Пројекат “Национални центар за подршку и едукацију оболелих од рака дојке и рака грлића материце – Центар за подршку”

Пројекат “Национални центар за подршку и едукацију оболелих од рака дојке и рака грлића материце – Центар за подршку”

Пројекат Женског центра Милица “Национални центар за подршку и едукацију оболелих од рака дојке и рака грлића материце – Центар за подршку”, спроводи се у партнерству са Асоцијацијом Дуга из Шапца, Институтом за онкологију и радиологију Србије и Домом здравља “Др Драга Љочић” Шабац.

Пројекат је подржало Министарство здравља у оквиру програма 1802 “ПРЕВЕНТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА “ПРОЈЕКАТ 0012” ПОДРШКА АКТИВНОСТИМА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА У ОБЛАСТИ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ” у 2023.години.

На територији града Шапца формиран је центар за подршку искуствених консултаторки – особа које су завршиле лечење са карциномом и које су едуковане од стране Удружења медикалних онколога Србије.

Данас је у служби Поливалентне патронаже одржана прва радионица у оквиру овог пројекта, где је присуствовало 5 корисница.

 

Предавачи су Јелена Радуловић – координатор Националног центра за подршку и едукацију пацијената са раком дојке и раком грлића материце и Надежда Сенић – стручни консултатор.

Следећа радионица за наше кориснице које су оболеле од рака дојке и рака грлића материце биће одржана 01.02.2024 и 08.02.2024 у Служби Поливалентне патронаже у периоду од 10 -13 часова.

Све заинтересоване кориснице могу се јавити на број телефона :
015/363–659 у периоду од 07-14 часова