Пројекат Подршка промоцији вакцинације против ковид-а 19 у Србији – Завршни догађај

Пројекат Подршка промоцији вакцинације против ковид-а 19 у Србији – Завршни догађај

Канцеларија Светске здравствене организације у Србији захвалила се на изузетној сарадњи коју су остварили са нашим домом здравља на имплементацији пројекта „Подршка промоцији вакцинације против Ковид-а 19 у Србији“ и позвала на учешће на завршном догађају пројеката названом „Одрживост кроз унапређени модел комуникације који укључује и заједницу“, а који је одржан у петак, 28. априла у хотелу Мокси у Београду.

 

Они су искористили овај догађај не само да представе резултате пројекта, већ и да са учесницима на пројекту и стручном јавношћу одрже дискусију о примени употребљених модела комуникације у одговору на друге здравствене изазове.

 

У уводној речи, своја излагања су изнели : Фабио Скано, представник СЗО у Србији, Јелена Јанковић, помоћница министра за јавно здравље и програмску здравствену заштиту при Министарству здравља Републике Србије, затим Верица Јовановић, директорка Института за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут и Брук Исам, директорка мисије УСАИД у Србији.

 

др Јелена Јанковић, помоћник министра за јавно здравље и програмску подршку, др Драгана Радојичић, помоћник директора Завода за јавно здравље Шабац, др Јасмина Станковић, директор Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац и др Бранко Исаиловић, директор Дома здравља Владимирци

 

проф. др Верица Јовановић, директор Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, др Драгана Радојичић, помоћник директора Завода за јавно здравље Шабац, др Јасмина Станковић, директор Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац и др Бранко Исаиловић, директор Дома здравља Владимирци

 

Затим су предавања одржана кроз пет сесија и то :

  • Сесија 1: Представљање пројекта и уводна дискусија
  • Сесија 2: Улога укључивања заједница у одговору на здравствене изазове
  • Сесија 3: Оснаживање здравствених радника да утичу на промене у заједницама
  • Сесија 4: Инфодемија – Улога социјалног слушања и акција
  • Сесија 5: Панел дискусија Изградимо боље – Одрживост модела развијених кроз пројекат