ПСИХОФИЗИЧКА ПРИПРЕМА ТРУДНИЦА

ПСИХОФИЗИЧКА ПРИПРЕМА ТРУДНИЦА

У Дому здравља „Др Драга Љочић“ у Шапцу, урађена је нова сала за психофизичку припрему трудница. Наше пацијенткиње  су пре пандемије Ковид-19, вежбале у просторијама службе дечије здравствене заштите,  а сада је простор прилагођен, нов и  налази се у простору службе поливалентне патронаже где се обавља и школа родитељства.

Овом методом рада са трудницама , стиче се кондиција, јачају мишићи и упознаје се са физиологијом трудноће и механизмом порођаја. Припрему трудница ће обављати две Више медицинске сестре   и једна бабица које су сертификоване за рад.

Уколико је трудница заинтересована, а ради се о уредној трудноћи, гинеколог издаје писмену сагласност да трудница може да ради вежбе. Са сагласношћу се трудница јавља у Службу поливалентне патронаже где се евидентира и где добија обавештење о термину и неопходној опреми коју доноси са собом. Сваки долазак се евидентира у протокол који будућа мама потписује.

План за припрему трудница и вежбање је два пута недељно од 26-е недеље трудноће па до термина порођаја.

Драге наше будуће маме, у пријатном амбијенту и уз стручна лица наших сестара, бићете спремне за најважнији тренутак вашег живота.