Пункт Службе хитне медицинске помоћи у Волујцу

Пункт Службе хитне медицинске помоћи у Волујцу

Пункт Службе хитне медицинске помоћи Волујац почео је почетком маја са радом у просторијама амбуланте на Волујцу. Пункт је отворен током ноћи, тако да уз редован рад амбуланте опште праксе, становништво Поцерине сада има 24-часовну здравствену заштиту. У могућности које се на овај начин стварају за пружање прве помоћи становништву овог дела Поцерине уверили су се током посете амбуланте у Волујцу заменик градоначелника Немања Пајић и др Бранко Вујковић, члан Градског већа. Они су разговарали са лекарима у овој амбуланти и прим. Др Мирославом Поповићем, директором Дома здравља Шабац, који је истакао значај јачања службе хитне медицинске помоћи, што је један од циљева наше установе.

Nemanja i Branko u Volujcu

– Мислим да је ово веома важно за наше суграђане у Поцерини. Важно је да и они и сви други имају исту могућност да добију хитну медицинску помоћ уколико им је потребна као што је имају житељи центра Шапца. Посебно је верујем значајна и прилика коју добијају млади лекари, који на овај начин стичу искуство, а Дом здравља показује велику одговорност и професионалност у раду, упркос свим тешкоћама са којима се суочавају све здравствене установе – рекао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

Volujac hitna sa doktorkom

У току првих месец дана у амбуланти у Волујцу било је 42 прегледа, а на терен, углавном за први ред хитности, наша екипа изашла је 17 пута. Како многи житељи Поцерине и даље не знају за ову могућност, и ово је прилика да их о томе обавестимо. О оправданости пункта СХМП у Волујцу више од броја прегледа говори број спасених живота, па је драгоцена свака прилика коју смо на овај начин створили, јер „ако спасите један живот, спасили сте цео свет“ каже вмт Жића Николић, главни техничар Службе.

Volujac hitna

Становници Поцерских села Грушића, Десића, Поцерског Метковића, Слатине, Бојића, Волујца, Дворишта, Синошевића, Метлића, Накучана, Криваје и Букора могу доћи на преглед у Службу хитне медицинске помоћи Волујац, а у току ноћи могу и позвати екипу да им дође у кућну посету на телефон 260-121 и 260-252.