Рационално пословање и унапређење квалитета рада обележили прву половину 2013.године – речено у емисији „Медикус“ ТВ Шабац

Рационално пословање и унапређење квалитета рада обележили прву половину 2013.године – речено у емисији „Медикус“ ТВ Шабац

Шестомесечно пословање у 2013. години било је главна тема емисије „Медикус“ ТВ Шабац, а гошће ауторке и водитељке Иване Јелић биле су прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац и др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора за медицинске послове.

– Рационално пословање и чињеница да у финансијски веома тешком времену за српско здравство немамо дугова, да редовно измирујемо своје обавезе према добављачима, а да смо за овакав начин рада, уз податак да нисмо запослили никог преко кадровског плана, добили и похвале од Министарства здравља, на шта смо поносни, јасно илуструје напоре које улажемо како бисмо своју услугу учинили што бољом и квалитетнијом– рекла је прим. др Весна Ђурић.

Адекватно одређивање приоритета, које има за циљ унапређење квалитета рада у свим сегментима, услов је за успешан рад.

– Веома је важно на који начин бирате приоритете у свом раду, па ми сматрамо да је једнако важно обезбедити инфраструктурне услове, али и стручан кадар, савремену и поуздану опрему, да је важно радити на промоцији здравља у локалној заједници, али и одговорно обављати посао на целом подручју Градске управе Шабац. То су основне смернице којима се руководимо, а са крајњим циљем да наши суграђани добију правовремену, адекватну и безбедну здравствену заштиту – рекла је др Слађана Каурин Милетић.

Оне су истакле да се очекује позитивно мишљење спољашњих оцењивача, који су у оквиру редовне акредитацијске посете почетком јуна боравили у нашем Дому здравља.

– Ако се има у виду сложеност посла, као и чињеница да је потребно организовати редован рад у 32 објекта, јасно је колико је то одговорно и захтевно. Упркос томе, чинимо све да сви наши корисници буду задовољни. Ипак, тренутно нам проблем представља велики број амбуланти, а недовољан број лекара да сви објекти раде у пуном капацитету. Недавно нам је одобрено оно што раније није био случај, да запослимо замене за лекаре који су на боловању, а упутили смо и молбу Министарству здравља да нам одобри запошљавање два лекара, чији рад би финансирала локална самоуправа, за шта смо добили сагласност – рекла је прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља.

У емисији је било речи и о свим важним пословима урађеним у овој години, пројектима у којима смо учествовали, едукацијама и акцијама које смо организовали.