Радионица у оквиру пројекта Support Life

Радионица у оквиру пројекта Support Life

Дом здравља “Др Драга Љочић” део је пројекта прекограничне сарадње Суппорт Лифе, у оквиру којег је јуче одржана радионица у Министарству регионалног развоја и фондова Европске уније у Загребу.

У име партнера на овом пројекту – нашег Дома здавља, Каритаса Шапца, Удруге особа са инвалидететом “Бубамара”из Винковаца и Дома за старије и немоћне из Илока, Споразум о сарадњи су потписали директори ових установа, а у име наше установе скупу су присуствовале др Јасмина Станковић, директорка и Сања Иванковић, главна сестра.


На јучерашњој радионици говорило се о свим сегментима пројекта И динамици имплементације – о правним оквирима, извештавању и финансијском управљању пројектом, јавним набавкама, комуникацији и визуелном идентитету. Анализиран је и комуникацијски план који су пројект партнери доставили и који служи као оквир за спроводјење комуникацијских активности пројекта.

Пројекат предвиђа набавку неопходне опреме и возила за нашу установу, као и пружање услуга у области палијативне неге. Укупна вредност пројекта је око милион евра, од чега је за нашу установу, као партнера, намењено нешто више од 212 хиљада евра. Пројекат финансира Европска унија кроз пројекат прекограничне сарадње Србија-Хрватска. Реализација пројекта је почела 1. маја ове године, а трајаће до 30. апрла 2021.