Расте број заражених у Шапцу, апел суграђанима да се вакцинишу

Расте број заражених у Шапцу, апел суграђанима да се вакцинишу

У Ковид 19 амбуланти шабачког Дома здравља „Др Драга Љочић“, у протеклих неколико дана повећан је број прегледа. Забрињава што су међу оболелима млади, радно способно становништво, као и повратници са летовања. Реч је углавном о невакцинисаним особама.

Како др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља истиче, првих прегледа је више него контролних, а поново је упутила и апел суграђанима да се вакцинишу.

Уочавамо да је лакша клиничка слика код оних који су вакцинисани. Они који нису вакцинисани имају компликације, развијају се пнеумоније, тако да их лекари из Ковид 19 амбуланте упућују у ковид болницу на хоспитализацију. Ситуација се компликује и наш апел и даље стоји да се поштују противепидемијске мере и да се повећа број оних који треба да се вакцинишу – рекла је др Станковић.

Директорка шабачког Дома здравља изразила је забринутост што је број суграђана који се одазивају на прву дозу вакцине између 50 и 60 људи дневно. С друге стране, број оних који долазе на вакцинални пункт за трећу (бустер) дозу креће се од 400 до 450.

Они који су били одговорни да приме две дозе, остали су одговорни и сада се јављају за трећу дозу – каже др Станковић.

Пункт за масовну имунизацију у Шапцу налази се у просторијама Службе за кућно лечење и негу у улици Попа Карана број 2. На овом месту могу да се приме све три дозе вакцине. Осим пункта у граду, Дом здравља „Др Драга Љочић“ омогућио је и суграђанима са сеоског подручја вакцинацију и то у амбулантама у Прњавору, Волујцу, Мајуру, Јеленчи и Ориду.