Реконстукција диспанзера у Прњавору у пуном јеку

Реконстукција диспанзера у Прњавору у пуном јеку

Реконструкција некадашњег АТД диспанзера у здравственој амбуланти Дома здравља Шабац у Прњавору напредује утврђеном динамиком. У току су обимни грађевински радови, којима би овај простор требало преуредити, чиме се стварају услови за отварање пункта Службе хитне медицинске помоћи у овом селу.

Радове на реконструкцији изводи шабачка фирма „СЕТ“. Укупна вредност је око 1,1 милион динара, што ће, на основу одобрења градоначелника Шапца Милоша Милошевића, финансирати град.

Лекари Службе хитне медицинске помоћи дежураће у Прњавору 24 часа, а на овај начин житељима овог и околних села услуге ове службе биће доступније. Осим тога омогућиће се бржа лекарска интервенција, што је врло важно, јер је реч о локацији која је уз регионални путни правац према Лозници, каже начелник Службе хитне помоћи, др Мирослав Поповић.

Пункт Службе хитне помоћи требало би да почне са радом у наредних месец дана, а на тај начин биће реализован ранији договор са преставницима Месне заједнице Прњавор и градоначелником Шапца Милошем Милошевићем. На овај начин Дом здравља Шабац наставља континуиране активности на унапређењу квалитета здравствене заштите, верујући да само тако остајемо лидер у свом послу и оправдавамо поверено потврђено чињеницом да смо једина акредитована здравствена установа у Мачванском округу.