ШАБАЧКА ПРОЦЕДУРА усвојена и у Зрењанину

ШАБАЧКА ПРОЦЕДУРА усвојена и у Зрењанину

Општа болница у Зрењанину усвојила је нашу Процедуру за пријаву насиља и назвала је “ШАБАЧКА ПРОЦЕДУРА“ у знак пијетета према жртви наше колегинице Љубинке Поповић, која је убијена на свом радном месту. Подршка нашој кампањи СТОП НАСИЉУ-ПРАВИ ИМАЈУ ПРАВО стиже и из бројних других здравствених установа. Захвални смо колегама и истрајни у намери да заштитимо све здравствене раднике, а нашим корисницима пружимо безбедну и квалитетну здравствену заштиту, у складу са свим професионалним стандардима и етичким нормама.

Преносимо текст неких од писама подршке која свакодневно стижу:

STOP PLAKAT – Поводом Вашег дописа о усвајању Процедуре поступка пријављивања вербалних и физичких претњи и напада на запослене извештавамо Вас да је Стручни колегијум Опште болнице “Ђорђе Јовановић” Зрењанин прихватио иницијативу за усвајање ове Процедуре. У знак пијетета према жртви Вашег радника донели смо одлуку да ова Процедура убудуће носи назив “Шабачка процедура”.

  С поштовањем,

Директор

М Сц др Гордана Козловачки

 

– У потпуности подржавамо кампању коју сте започели, као и процедуру коју сте донели.

Колегијални поздрав,

Прим.др сци Небојша Милетић

Помоћник директора за здравствену делатност

Института за онкологију и радиологију Србије

 – Поштоване колеге,

у своје и у име нашег директора, захваљујем вам се за текст послате процедуре. Свакако, подржавамо вашу иницијативу. Предложићу да се и у нашој установи усвоји таква процедура.

велики поздрав,

др Зорица Шпорчић,

председник Комисије за праћење и унапредјење

квалитета КБЦ „Бежанијска Коса“, Београд