Састанак са представницима ИЗЈЗ Србије „Милан Јовановић Батут“ и ЗЗЈЗ Шабац

Састанак са представницима ИЗЈЗ Србије „Милан Јовановић Батут“ и ЗЗЈЗ Шабац

У просторијама дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац одржан је 13.12.2022.године са почетком у 13,00 часова радни састанак са епидемиолозима из ЗЗЈЗ Србије „Милан Јовановић Батут“ др Горанком Лончаревић, др Миленом Каназир и др Марком Вељковић и епидемиологом ЗЗЈЗ Шабац др Драганом Радојичић, којем су присуствовали заменик директора Дома здравља прим др Мирослав Миљешић са помоћницима директора др Слађаном Каурин Милетић и др Соњом Ђерић и главном сестром Дома здравља ВМС Драганом Симеуновић, као и педијатри из Службе дечије здравствене заштите на челу са начелницом службе др Снежаном Бишевац и главном сестром Јеленом Крстић.

Тема састанка је договор о изради Плана  допунске имунизације вакцином против ММР-а све пропуштене деце  рођене од 2014-2020.године, а у оквиру пројекта СЗО и ИЗЈЗ Србије, који се завршева у фебруару 2023.године.

На крају је закључено да ће Дом здравља у сарадњи са ЗЗЈЗ Шабац у најскорије време урадити План допунске имунизације, који ће дефинисати активности на промоцији вакцинације, едукацији родитеља и наступе у медијима. Одредиће се методологија евиденције позивања и евидентирање разлога за невакцинисање. Биће одређени додатни тимови за имунизацију деце у просторијама Дома здравља, а према потреби излазиће се и на терен, у месне заједнице, вртиће, школе. ЗЗЈЗ Шабац ће извршити надзор у предшколским установама на подручју града Шапца, а у сарадњи са Градском управом контролисаће се и даље остваривање права из социјалне заштите.