Састанак у Канцеларији за скрининг у Београду

Састанак у Канцеларији за скрининг у Београду

Поводом почетка скрининга карцинома дојке прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац, др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора и др Зора Николић, директорка Опште болнице Шабац разговарале су јуче у Београду са др Верицом Јовановић, директорком Канцеларије за скрининг. О веома важним предстојећим пословима разговарало се и са координаторима тимова за сва три скрининга – прим. др sci med Душицом Банковић Лазаревић, др Бојаном Милошевић и др Љиљаном Лазић.

На овом састанку утврђени су детаљи скрининга карцинома дојке. Наш Дом здравља направио је евиденцију и листе пацијенткиња, којима ће од понедељка бити упућени позиви. Изабрани гинеколози ће женама које се одазову позивима дати упуте за мамографију, коју ће обављати стручњаци Опште болнице.

Овај састанак био је прилика да се договоримо и у вези организације скрининга карцинома грлића материце и карцинома дебелог црева. Очекује се да скрининг карцинома грлића материце почне тек крајем године, после неопходних едукација наших гинеколога, а за почетак скрининга карцинома дебелог црева потребна је допуна уговора са РФЗО, а у договору са Канцеларијом за скрининг, у вези са набавком ФОБС тестова, неопходних за ову врсту прегледа.